III. "Kóbor" bakancsos emléktúra a Biharban.

2009. szeptember 11-12-13

Sziasztok! Skalp vagyok.

Tóth Tamás (Kóbor) barátnője, Kosztolányi Edit kért fel tavaly (meg előtte) egy emléktúra megszervezésére. Az akkori résztvevők visszajelzései alapján a túra nem sikerült rosszul, ezért idén is megszervezzük, reméljük nem kisebb sikerrel. A túra kiírása nem sokban változott, de azért olvassátok át.

A tavaly(előtt)iról Takitól olvashattok képes beszámolót itt, de a Fotógalériába is tettem fel képeket.

Indulás szeptember 11-én pénteken 10 órakor Kondorosról, a város közepén található parkolóból. A Tamás számára végzetes útszakasz érintésével, egy gyertyagyújtás után Gyulánál (Varsand) hagyjuk el az országot. A péntek délutánt, a szombatot és a vasárnap délelőttöt a hegyekben töltjük, visszaindulás vasárnap délután lesz.

Érvényes biztosítós zöld kártyája mindenkinek legyen!!!

Pénzt a határon váltunk forintról, de hozhattok eurot tartaléknak.

A szállás: A jelentkezők számától, kívánságától függően még pontosítjuk, hogy sátor vagy fedél is lesz-e, de minden rendes enduros hozzon sátrat. Vizes blokk melegvízzel és kaja hideg sörrel reményeink szerint lesz, de minimális tartalékot mindenki hozzon magával. Mekdonác, teszkó, lidi nincs a környéken. Van viszont a szomszéd "faluban" egy pici bolt meg egy kocsma. De nem gasztronómiai, hanem bakancsos túrára jöttök, ezt ne feledjétek! 50Lei (3200Ft) körül lehet számolni a szállást kaja nélkül.

Ha sátrazás lesz: Szeptember végéről lévén szó, éjszaka a sátorban nem lesz túl meleg, mindenki hozzon jó hálózsákot és meleg cuccokat (macskanadrág, sapka!) esetleg barátnőt. Aki nem járt még errefelé így ősszel, annak újdonság lehet, hogy ilyenkor már fagyhat is odafent, annak ellenére is, hogy itthon még 30 fok van.

A program a következő: A reggeli kiolvadást követően motorral megyünk a hegyen normális "barangolós" tempóban, csak erdei utakon, nem árkon bokron, senkit meg nem botránkoztatva. Aki ezt nem bírja ki, az ne velem jöjjön! (Bocs, de ezt muszáj kijelentenem, akit érdekel, annak egy esti sör mellett elmagyarázom) Aki viszont ezt bevállalja, az nem bánja meg, garantálom. Találtok kedvcsináló képeket a Fotógaléria - Túra - Pádisi karsztvidék....alatt.

A motor legalább VStrom, Capo esetleg BMW (+trailer :p) legyen, más arrafelé nem jön el. Márkaszervíz nincs, működjön a ketyere. Hozzatok spirál lakatot a sisakot és a ruhát a motorra zárni. Zöld szemetes zsák bozótba cuccal bedugva is kiváló módszer. KTM-eseknek belső+pumpa kötelező!!!

Merre megyünk ? A hegyen murvás utakon, ameddig lehet. Ott lerakjuk a motort az erdő közepén (a medve nem lopós csak kajás), onnan GYALOG, BAKANCSBAN megyünk tovább. Mindenkinek legyen bakancsa, a makkos cipő tavaly sem vált be, igaz Laci? A túrákat krosszcsizmában sem érdemes bevállalni, lesz idén is láncos mászós beszarós…! Teskós szatyor+száraz zokni is ha van nálatok. Megmásszuk a kiszemelt helyeket, majd pihenésképpen motorra ülünk, hogy felkeressük a következő másznivalót. Nem kell betojni, nem vagyok egy Surján, és a fiam 10 éves korában a legtöbb helyen járt már.
Ha sokan megyünk, nagy lesz a por. Ajánlom, hogy aki nem krossz-szemüveggel jön, hozzon magával arcra simuló biciklis szemüveget vagy munkavédelmi (SKF 800Ft) szemüveget, az ilyenkor jól jön. Bár rajtam tavaly sem volt egy porszem sem, hmm?
A teljes romániai útvonal hossza nem lesz több 4-500km-nél.

A lehetséges célpontok: Csodavár és Szamos bazár biztosan NEM lesz, de igyekszem a tavalyihoz hasonlóan érdekes és tartalmas helyekre elvinni Titeket. (Galbena, Boga-csűr, Nagy Phaeton vízesés, Három királyok). De ez majd még finomul, kedvtől, nyafogástól, maradástól függően..

GPS koordinátákat nem adok meg :-P , Térképpel megyünk, az meg a fejemben megvan. Aki térképet akar hozni, ajánlom az "erdélyi Szigethegység" nevű Dimap térképet. Jól használható, ami fekete az még endurós, ami szaggatott, az már bevállalós.

Aki most nem tud jönni, azzal ősszel-tavasszal-télen szívesen megismétlem...

További kérdések itt:
Mobil: skalp - harminc/kilenc-kilenc-kilenc-nyolcezernégyszáz

Itt jelentkezzetek: drbig@uw.hu vagy skalpkukacfreemailponthu
a jelentkezéseket szeptember 3-ig szeretném lezárni, hogy tudjak még szállást, kaját intézni valahogyan. A jelentkezőknek vissza fogok írni 3-a után, hogy mi a végleges felállás.

Akik eddig jelentkeztek:

1 fő Kosztolányi Edit - BMW F650
1 fő Skalp - BIG
1 fő Taki - ?250?
1 fő Dobra Tamás -BIG
1 fő Gyemendi Zoli - BIG
1 fo Uncsitesója Atilla - BIG
1 fő Csók Laci - XT
1 fő Zozoo - Aprilia Pegaso 650
1 fő Bakk Viktor - Honda X? ?00
1 fő Brasil - AT
1 fő EMU - AT
1 fő Dexter - Capo

eddig összesen 12 fő

Akik tavaly túlélték a folyamatos eső ellenére:
1 fő Kosztolányi Edit
2 fő Bakk Viktor
1 fő Huffi
1 fő Galád (Bakancs nélkül)
1 fő skalp

Akik tavaly előtt túlélték:
1 fő Kosztolányi Edit
2 fő skalp
1 fő Csík Gabi
1 fő Siki
1 fő Koriori
2 fő Z.gábor+adrienn
1 fő Molnár Gábor
2 fő Csiribacsi
1 fő Sárvi Pisti
2 fő Hunyadi Attila + Bajmóczy Géza
1 fő Karsai Endre emu
1 fő Siklósi R.
1 fő Huszl Balázs, Logen
1 fő ocs@szocimotoros.hu
1 fő Hosszú
2 fő Csók Laci Ormos Feri
1 fő Kiss László
2 fő Brasil+Orsi
1 fő Bakk Viktor